Zrážka chodca so smrteľným zranením, Ublíženie na zdraví

15.07.2003 Celý región

V sobotu 12.7.2003 o 22.00 hod. došlo v Bardejove, na križovatke ulíc Slovenská a Krátky rad, k zrážke 29-ročného chodca bytom Bardejov, časť Dlhá Lúka, osob...
V sobotu 12.7.2003 o 22.00 hod. došlo v Bardejove, na križovatke ulíc Slovenská a Krátky rad, k zrážke 29-ročného chodca bytom Bardejov, časť Dlhá Lúka, osobným motorovým vozidlom nezistenej značky a EČV. Chodca zrazilo vozidlo prichádzajúce po ulici Slovenská v smere od Svidníka, keď prechádzal po priechode pre chodcov v uvedenej križovatke.

Nezistený vodič po zrážke chodca nezastavil a pokračoval v jazde po ceste II/545 smerom na Prešov. Pri dopravnej nehode utrpel chodec zranenie, ktorému po prevoze do NsP Bardejov o 23.50 hod. podľahol. Telo nebohého bolo prevezené na oddelenie súdneho lekárstva FNsP Prešov, kde bude vykonaná pitva. Po vodičovi a vozidle bolo vyhlásené pátranie. Vyšetruje ODI OR PZ Bardejov.

Dňa 13.7.2003 o 09.00 hod. oznámil na OO PZ Poprad 44-ročný št. príslušník Holandska, bytom Louis Coaperusstar , Amsterdam, že dňa 13.7.2003 o 04.00 hod. bol na chodníku pred reštauráciou GLOBUS v Poprade fyzicky napadnutý neznámymi páchateľmi. Preverovaním bolo zistené že, dňa 12.7.2003 okolo 24.00 hod. navštívil oznamovateľ uvedenú reštauráciu, kde skonzumoval bližšie nezistené množstvo alkoholických nápojov, pri odchode z reštaurácie okolo 04.00 hod. zbadal pred vchodom skupinu mužov mladšieho veku, z ktorých jeden na neho začal kričať po anglicky „ Skurvený neger, všetci negri musia umrieť! “ .

Po slovnom útoku pristúpil k nemu jeden zo skupiny, ktorý ho udrel päsťou do tváre a po jeho páde na chodník ho spoločne s ďalšími zo skupiny bil päsťami a kopal do rôznych časti tela, až kým sa mu nepodarilo ujsť do reštaurácie. Počas útoku vypadol poškodenému z puzdra na opasku CD prehrávač a slnečné okuliare , ktoré už nenašiel a bol mu poškodený na krku zavesený fotoaparát a dioptrické okuliare zn. ARMANIA.

Útokom bolo poškodenému spôsobené zranenie s dobou liečenia a PN 14 dní. Vznikla mu škoda vrátane finančných nákladov spojených s ošetrením 12622. - Sk. Poškodený pricestoval na územie SR za účelom rekreácie dňa 9.7.2003 letecky z Prahy do Bratislavy a vlakom pricestoval do Popradu, kde je ubytovaný v jednom hoteli. Policajný orgán OO PZ Poprad začal trestné stíhanie vo veci pre tr. čin ublíženia na zdraví podľa § 221 ods. 1, 2 písm. b/ Tr. zákona.
Vyšetruje OO PZ Poprad.
(Magdaléna Fečová - hovorkyňa KR PZ v Prešove)
 

Vyberte región